Schamelwagen

Schamelwagens elektische geremd van JMR Boopark.

Voor de schamelaanhangwagens is sinds 1 november 2014 het tijdperk van de oplooprem voorbij. Fabrikanten van schamelaanhangwagens staan voor de keus: stoppen met de bouw van deze aanhangwagens of overstappen op een alternatief remsysteem.

JMR Boopark heeft het alternatief:

Schamelwagens met elektrische remmen.

Schamelwagens elektische geremd van JMR Boopark hebben een ECE R13 goed gekeurd elektrisch remsysteem. Dit remsysteem kan zowel elektrische remmen als hydraulische remmen aansturen. Door gebruik te maken van een G-sensor en aslast sensoren levert het systeem altijd het juiste remvermogen. Zowel beladen als onbeladen maar ook tijdens afdalingen.

Voordelen elektrisch remsysteem tov oplooprem:

  • Geen stoten van de oplooprem.
  • De rem niet kan oplopen zoals bij oplooprem. Hierdoor geen warme remmen zoals bij afdalingen.
  • lastafhankelijke remvermogen. Daardoor altijd het juiste remvermogen.
  • Remsysteem is onafhangkelijk van trekkend voertuig.
  • Tijdens afdaling meer remkracht ten gevolge van G-sensor.
  • minimale aanpassing auto. Alleen voeding en remsignaal.

Schamelwagens zijn uitermate geschikt voor het vervoer van groot en lang materiaal. Omdat het totale gewicht van de lading door de schamelwagen gedragen wordt heeft u nooit last van te veel of te weinig kogeldruk. Dit voorkomt gevaarlijke situaties op de weg, zoals slingeren. Ook gewicht verschillen op de laadvloer zijn mogelijk. Het gewicht hoeft niet gelijkmatig verdeeld te zijn zoals bij een middenas aanhangwagen. De schamelwagen dankt zijn naam aan de unieke schamel die voor de verbinding tussen de aanhangwagen en het voertuig zorgt.

Eerste schamelwagens schamelaanhanger met JMR Boopark elektrisch remsysteem die volgens de nieuwste regelgeving, de ECE R13, is goedgekeurd. eerste schamelwagens schamelaanhanger met JMR Boopark elektrische remsysteem.
Schamelwagens schamelaanhanger beladen met assen voor Fifth Wheel Company. eerste schamelwagens schamelaanhanger met JMR Boopark elektrische remsysteem.

Elektrishe remsysteem met:
Elektrische remmen.
Hydraulische remmen