Elektrisch Remsysteem

Elektrisch remsysteem voor aanhangwagens.

Met ons elektrisch remsysteem worden de remmen van een oplegger of aanhanger elektrisch aangestuurd. Met dit elektrisch remsysteem kunnen zowel elektrische remmen als hydraulische remmen aangestuurd worden. Het elektrische remsysteem levert onder alle omstandigheden de juiste remvermogen dankzij een geavanceerde rem controller.

Componenten elektrisch remsysteem

Het elektrisch remsysteem bestaat uit de volgende componenten:elektrisch remsysteem voor aanhangwagens, be-opleggers, fifht wheel, schamelwagens

 1. De besturingskast met daarin de rem controller.
 2. Voedingskabel met 7 polige stekker. Via deze kabel wordt het elektrisch remsysteem voorzien van 12V voeding, die geleverd wordt door de accu van de auto.
 3. Controle led voor in de auto. Deze gaat branden als er een rem signaal wordt afgegeven door de rem controller
 4. Opleggers moeten voorzien zijn van een eigen accu. Deze zorgt voor de voeding van het elektrisch remsysteem wanneer de trailer losbreekt van de auto. Het elektrisch remsysteem wordt dan in werking gesteld door de losbreekschakelaar.
 5. Deze geeft een geluidssignaal wanneer de spanning van de accu op de oplegger te laag wordt.

Omdat bij middenas aanhangers en schamelwagens de standard oplooprem koppeling met mechanische losbreekinrichting wordt gebruikt zijn de onderdelen 4 en 5 niet nodig. Hierdoor is een extra accu op de aanhanger niet nodig. Het oploopmechanisme wordt geblokkeerd met een bus om de as.

 1. Aslast sensor. Hiermee wordt bepaalt hoe zwaar de oplegger of aanhanger beladen is waardoor er lastafhankelijk geremd kan worden. Er zijn 3 mogelijkheden.
  • Potmeter (K-JMR-100-10) met kabel en diverse bevestigingsmogelijkheden.
  • Hoeksensor (K-JMR-100-50) met kabel en diverse bevestigingsbeugels.
  • Luchtsensor (K-JMR-100-30) met kabel.

Aslast sensors Klik op de foto’s om te vergroten.